Økonomi – Ordre/faktura

Økonomi- og regnskapssystemet i 24SevenOffice er bygget opp av flere underliggende moduler. Hovedmodulene er Ordre/faktura og Regnskap.

I Ordre/faktura styrer du all utgående ordre- og fakturahåndtering. «Ordre/faktura» finner du under «Økonomi» i hovedmenyen.

Tips – Fyll inn firmainnstillinger

Før du setter i gang anbefaler vi å sette firmainnstillinger i modulen. Dette gjør du via «innstillinger» i menyen til venstre og fanen «firma». Det er denne firmainformasjonen som blant annet kommer med på dine utgående fakturaer.
ordre1

Tips – Velg foretrukket fakturaformat

I fanen «distribusjon» kan du velge foretrukke fakturaformat. For eksempel kan du her definere dette som elektronisk faktura (EHF).

Tips – Fyll inn ordreinnstillinger

«Ordre» under innstillinger er stedet du setter opp dine kriterier for fakturahåndteringen: Betalingstid, fakturatekst, gebyrer etc.
ordre2

Standardene du definerer under innstillinger «ordre», kan overstyres på kundenivå på kundekortet i CRM.

Så fort ordreinnstillinger er satt, kan du gå inn i «ordrebehandling» – for å produsere din første Ordre/faktura.

Tips – Lag ditt eget fakturaoppsett

Under «oppsett» i fakturamenyen finner du en rekke standardmaler med ulike felt som vises når du oppretter en ordre/faktura. Det er mulig å definere egne maler tilpasset bedriftens behov. Du tilpasser maler enkelt med drag & drop.
ordre3

Tips – Legg til et eller flere produkter

For å lage en ordre/faktura trenger du et «produkt» å legge til ordre. Dette finner du i menyen som vist i bildet under.

Påkrevde felter er «produktnavn» og «pris». «Lagre» og du kan umiddelbart legge produktet til din ordre.
ordre4

ordre5

Tips – Send din første faktura

Søk opp «kunden» som skal faktureres. Om kunden ikke allerede er registrert i systemet, klikker du på «ny kunde».

Eksisterende produkter registrert i din 24SevenOffice-klient, søkes opp via ordrekurven, velges (klikk «enter») og legges til ordre.

ordre6

Når all ønsket info er lagt til, velger du «lagre» eller «fakturer». Din første ordre/faktura er nå opprettet eller fakturert fra 24Sevenoffice.

Når all ønsket info er lagt til, velger du «lagre» eller «fakturer». Din første ordre/faktura er nå opprettet eller fakturert fra 24Sevenoffice.