Fakturering: Distribusjonsmetoder og formater

På denne siden beskriver vi de ulike metodene og formatene som er tilgjengelige i fakturadistribusjonssystemet i Fakturering.

Ønsker du å lese mer om hvordan bruken av disse metodene kan automatiseres og settes opp i en prioritert rekkefølge, se avsnitt «Distribusjonsløp» på denne siden.

Faktura som EHF

For å kunne tilby våre kunder effektiv sending og mottak av EHF, har 24SevenOffice utviklet sitt eget aksesspunkt. På denne måten kan vi til en hver tid sørge for at prosessen rundt mottak og sending av EHF-fakturaer, fungerer så smidig som mulig.

Kunder som tar i bruk den nye fakturadistribusjonen vil dra fordel av dette – og samtidig få utvidede tilganger, som muligheten for å legge til vedlegg – samt sende det fakturadesignet en ønsker.

Faktura via E-post

En av de mest utbredte måtene for å levere fakturaer, er via e-post. Vi har derfor lagt ned mye arbeid i å gjøre denne funksjonen både enkel å ta i bruk, men samtidig enkel å tilpasse hver kundes behov.

Systemet kommer med en pre-definert e-postadresse det sendes fra – og et pre-definert innhold i selve e-posten. Det er derfor ikke nødvendig å bruke tid på et oppsett før en kan gå i gang med å sende fakturaer via e-post.

Ønsker en å endre på adressen det sendes fra, eller innholdet i selve e-posten, så gjøres dette i fakturamodulen. Budskapet kan tilpasses, men samtidig generaliseres ved at en benytter flettefelter som gjør det mulig å inkludere for eksempel kundens navn og fakturanummeret i e-posten.

E-postfakturaer har som EHF støtte for vedlegg, slik at disse automatisk vil leveres sammen med selve fakturaen.

CloudPrint

De aller fleste printere leveres nå med mulighet for CloudPrint. Måten de fleste leverandører løser dette på, er ved å knytte en e-postadresse til den aktuelle printeren. Kunder kan derfor definere de printere en benytter – og bruke disse direkte fra systemet, uten å måtte installere drivere eller annen software, for å kunne skrive ut.

Faktura som AutoPost

For samme pris som en betaler for vanlig B-post i Norge, kan kunder via AutoPost få printet, pakket og sendt fakturaer helt automatisk fra systemet.

Det fakturadesignet du har laget, vil bli benyttet i utskriften av fakturaen. Adressen printes på baksiden av den første siden, slik at du aldri trenger å være redd for at fakturaen får et annet utseende, eller at adressefeltet står plassert rett på fakturaen.

Vedlegg av type PDF vil printes ut og leveres sammen med fakturaen.

24SevenFinans

I samarbeid med 24SevenFinans ønsker 24SevenOffice å redefinere spillereglene for factoring og fakturakjøp, gjennom å bidra til å forbedre kundens opplevelse av tjenester på dette feltet.

24SevenFinans

Fakturer på vanlig måte i 24SevenOffice, velg 24SevenFinans som «distribusjonsmetode» for de fakturaene du ønsker å selge. Fakturaene der «24SevenFinans» er valgt, blir automatisk kredittvurdert og solgt i det du fakturerer. 24SevenFinans tar det videre ansvaret for fakturaen, inkludert kredittrisikoen, utsendelse og oppfølging som purring og inkasso, hvis det blir behov for dette.

Les mer om tjenesten på bloggen vår her.

Vipps Faktura

Sammen med DNB lanserer vi tjenesten Vipps Faktura. Dette betyr at du kan tilby privatpersoner å få tilsendt regninger rett til Vipps-appen, der de kan godkjenne dem med noen tastetrykk.

24SevenOffice med Vipps Faktura

Enkelt å komme i gang, ingen oppstartskostnad

Vipps Faktura har gjort det å betale en faktura enklere enn noen gang. Like enkelt er det for din bedrift å komme i gang med å sende Vipps-fakturaer til dine privatkunder fra 24SevenOffice. Alt du trenger å gjøre er å registrere din bedrift på denne siden.

Hvordan sende fakturaer som Vipps Faktura?

Så snart ditt selskap er registrert for å benytte Vipps Faktura i 24SevenOffice, legger du til dette som faktureringsmetode under Fakturering – Innstillinger – Distribusjonsløp, slik at dette blir lagt til i din bedrifts distribusjonsløp for fakturering.

Slik fungerer det:
vipps-faktura

1.
Opprett faktura i 24SevenOffice og trykk «fakturer» på vanlig måte. Systemet sjekker automatisk om fakturamottaker kan motta Vipps Faktura, eller andre formater i din definerte og prioriterte rekkefølge i «distribusjonsløpet» ditt. Det eneste du må passe på er å ha mottakerens mobiltelefonnummer registrert i 24SevenOffice, i feltet for mobilnummer.

Det gjøres oppmerksom på at Vipps Faktura er en tjeneste som gjelder for privatkunder — i 24SevenOffice er dette kunder som er registrert som «kontakter» med kundenummer — og ikke bedriftskunder.

Når du oppretter faktura, vil fakturasystemet automatisk hente opp mobiltelefonnummeret fra kundekortet i CRM, og plassere dette i feltet «Vipps nummer» i fakturabildet (tilgjengelig under knappen Avansert – Distribusjon). Fakturadistribusjonen bruker deretter nevnte Vipps nummer for videre distribusjon av Vipps Faktura.

Om kunden ikke kan motta Vipps Faktura, sendes faktura i det formatet kunden selv ønsker. Alt går automatisk via 24SevenOffice. Ergo, enkelt for bedrifter å sende, enkelt for kunder å betale.

2.

Vipps… Mottaker mottar faktura på mobilen rett i Vipps-appen og betaler med sitt fingeravtrykk eller et par tastetrykk. Kunde kan velge å betale fakturaen med en gang – eller å vente til det kommer en påminnelse dagen før forfall.

Fakturaen kunde får i Vipps-appen er en forenklet versjon av fakturaen. Originalfakturaen er naturligvis også tilgjengelig med et klikk direkte fra mobilen til 24SevenOffice.

Automatisk bokføring

Når betalingen er gjennomført via Vipps vil 24SevenOffice automatisk registrere fakturaen som betalt – og oppdatere kundens reskontro i regnskapsprogrammet. I motsetning til andre løsninger basert på kredittkort, slipper derfor din bedrift avstemming av oppgjørsfiler. Enklere blir det ikke.

eFaktura

Med eFaktura kan din bedrift sende fakturaer elektronisk til alle privatkunder, uavhengig av hvilken bank de bruker. Det gir reduserte kostnader og bedre betalingsinformasjon for bedriften, og enklere og mer oversiktlig regningsbetaling for kundene.

Fakturamottakere (privatkunder) kan i nettbanken velge å akseptere eFaktura fra alle tilbydere.
Dette må være aktivert hos fakturamottaker, for at eFaktura sendt via 24Sevenoffice skal gå igjennom.
Hvis ikke vil den feile og gå videre til neste Distribusjonsmetode i Distribusjonsløpet som er satt i klienten.

Fakturamottaker, må ha registrert epostadresse i «Fakturaepost»-feltet for at kundesjekk mot Nets og levering via eFaktura skal godkjennes.

Ble du interessert i å komme igang med E-faktura? Sjekk ut denne linken: klikk her

Ta kontakt på bank@24sevenoffice.com for å få aktivert eFaktura som distribusjonsmetode.

Avtalegiro

AvtaleGiro er en tjeneste for automatisk betaling av faste regninger. For din bedrift betyr dette mindre utestående, og lavere faktureringskostnader.

Med AvtaleGiro sørger banken for at regningene betales direkte fra betalers konto på forfallsdato. Din bedrift sender inn betalingskrav for kunder som har sagt ja til å benytte AvtaleGiro, og banksystemet sørger for at det trekkes automatisk på forfallsdato.

AvtaleGiro passer godt for faste regningsutsendelser som strøm, telefon, avis, forsikring, husleie, kommunale avgifter, lån og givertjenester.

Ta kontakt på bank@24sevenoffice.com for å komme igang med Avtalegiro.

For priser og vilkår, klikk her.