Innstillinger Fakturamodul

På lik linje som i de andre delene av Fakturamodulen vil du fremdeles ha venstremenyen med alle de ulike hovedmenyvalgene, i tillegg til at du der har en egen meny for Innstillinger.

Denne er oppdelt i:

Firma
Her legges all informasjonen vedrørende deres eget firma inn.

Ordre

• Betalingstid; her kan man velge hva som skal være standard betalingstid med utgangspunkt i fakturadato. Det er ikke mulig å sette opp egendefinert standard betalingstid i ordreinnstillingene, det må eventuelt gjøres per kunde eller endres direkte på en ordre.
  • Ordrestatus; velger hvilken ordrestatus en ny ordre skal få automatisk
  • Beregning av pris; her kan man velge om prisene i handlekurven skal vises inkl eller ekskl mva
  • Rabattberegning; hvilken rabatt man ønsker å benytte seg av. “Ingen” betyr at den ikke tar hensyn til rabatter. “Kunde” betyr at den kun tar hensyn til rabatter som er satt opp på innstillinger-fangen på kundekortet i CRM. “Rabattmatrise (Kategori/Kunde)” vil si at rabattene blir beregnet ut fra rabattmatrise man har satt opp etter kundekategorier (under Økonomi – Produkter – Rabattmatrise). “Rabattmatrise eller kunde” søker først etter om det ligger noen rabattmatrise på kunden og velger i tilfelle den, og om man ikke har dette på kunden søker den opp den flate rabatten som man setter i Innstillinger-fanen på Kundekortet i CRM. “Produktprisgrupper” tar hensyn til produktprisgrupper som man legger inn i Økonomi – Produkter – Produktprisgrupper.
  • Ordre referanse; her velger man om det er eieren av det valgte firmaet eller den påloggede bruker som skal komme opp som “vår referanse”
  • Avrunding; skal det rundes av til nærmeste 0,1 kr, 0,5 kr, 1 kr eller ingen avrunding.
  • Resting; her velger man om det skal genereres en rest på ordre
  • Fakturatekst; dersom man har en tekst som skal være med på alle fakturaer legger man denne inn her

Fakturagebyr

• Aktiver; huker av dersom man ønsker at det skal genereres fakturagebyr
  • Beløp; kan her sette hvilket beløp fakturagebyret skal være på
  • Grense; fakturagebyr genereres dersom beløpet på fakturaen er under grensen som settes her
  • Produkt; for at fakturagebyr skal benyttes må det knyttes mot et produkt som er opprettet
  • Fakturagebyrtekst; om en skal velge standard fakturagebyrtekst “Fakturagebyr” eller om produktets navn skal komme opp

Samlefaktura

• Bruk overskrift; her velger man ja eller nei til å bruke overskriften i feltene under
  • Overskrift: gir deg valget mellom ordre, pakkseddel og ingen
  • Overskrift innhold; her kan en velge mellom om både ordrenr og ordredato skal vises, eller kun en av dem
  • Legg til kundereferanse
  • Legg til leveringsadresse

Innstillinger for periodisering

• Inntekstkonto
  • Mellomregningskonto

Produktinnstillinger

• Ved tilleggelse av produkt: gir deg valget mellom å sette fokus i søkefeltet eller å ikke gjøre noen ting. Dette gjelder i Søk produkter, at når man har søkt og lagt til produkter i en ordre, så kommer markøren automatisk tilbake i søkefeltet dersom man setter på innstillingen for det. Innstillingen som sier Ikke gjør noen ting, da setter den ikke markøren til søkefeltet.
  • Vis detaljer: Denne kan hukes av dersom man ønsker å se produktdetaljer når man legger et produkt til på en ordre, eller man kan velge å ikke ha den avhuket og ønsker å slippe å se disse detaljene

Distribusjonsinnstillinger

Dette menyvalget gjelder for dem som vil aktivere eller har fått aktivert Fakturadistribusjon. Aktivering av dette gjør at man kan sende elektronisk faktura (EHF), Vipps Faktura, epost og fakturaer per post ved et enkelt klikk, og at systemet automatisk velger den distribusjonsmetode som passer best for den aktuelle kunden. Klikk her for å gå til egen side for Distribusjonsinnstillinger.

For priser og vilkår – klikk her.