Orderlista

Orderlistan är en översikt över alla ordrar som ännu inte är fakturerade, där du kan söka upp specifika ordrar utifrån olika sökparametrar. När man är inne i orderlistan har man fortfarande huvudmenyn för fakturamodulen till vänster om skärmbilden. Man har även en handlingsmeny för orderlistan längst upp på toppen.

Economy_OrderInvoiceReminder_Orderlist1

I denna meny finns:

Sök: väljer om man ska visa eller dölja sökparametrar till höger i visningen

Skriv ut: när en eller flera ordrar är markerade kan man klicka på denna knapp och skriva ut de

Kopiera: markera en order och kopiera

Ändra status: det är möjligt att markera en eller flera ordrar, klicka på Ändra status och ändra statusen på de ordrar som är valda. Vid ändringen av status får man också en möjlighet till att skicka per epost eller skriva ut.

Sammanfoga ordrar: genom att markera flera ordrar och klicka på Sammanfoga får man möjlighet att skapa en samlad order av flera ordrar till en och samma kund. För att detta ska kunna utföras måste ordrarna bestå av samma värden på följande kriterier: Kund, Orderstatus, Typ av försäljning, Valuta.

Radera: radera en eller flera ordrar

Till höger om visningen finns det många olika fält som kan användas till att söka upp ordrar. Sökmöjligheten gör att du kan söka på flera sökparametrar, intervallsöka, samt att man kan filtrera på olika orderstatusar. Vilka kolumner som visas i resultatfältet kan styras genom att klicka på pilen vid högersida av varje kolumnöverskrift och välj vidare ”kolumner”.