Sök beställningar

Denna modul hittar du under Ekonomi – Beställning och Sök beställning.

Denna funktion är en sökmotor som hjälper användaren att söka fram beställningar som har blivit genererade. Man kan söka efter beställningar genom hjälp av kunder, leverantörer, fakturanummer och ordernummer. Detta är en ren översiktsfunktion där man kan söka fram, se, ändra, skriva ut, samt radera beställningar som har blivit inlagda.

Hur söker man upp en beställning?

Sökbilden öppnar sig och man får fram de sökalternativ man kan använda. Man kan söka på bland annat från-till datum, orderdatum och beställningsnummer. Man kan också få upp en översikt över beställningar om man högerklickar på det grå fältet vid sidan av sökfältet och välja att få upp beställningar som är inlagda exempelvis den senaste veckan eller månaden.

Ett annat alternativ är att söka efter en speciell leverantör för att få upp beställningarna. Då använder man sökfältet nederst i bilden. Man trycker på blå pil mot höger för att få upp order/faktura kopplat mot denna leverantör.

När man har hittat de beställningarna man letar efter, presenteras de efter varandra i en lista på sidan. Genom att högerklicka på en beställning få du fram möjligheter för att öppna beställningen, skriva ut, visa leverantören eller radera beställningen (beställningar med status Beställt kan inte raderas).

Även om man har begränsade rättigheter i beställningsstatus/varumottaget – exempelvis kanske man inte har tillgång till att se alla beställningarna i alla status – så kan man ändå söka upp beställningarna under modulen Sök beställning, men man har inte behörighet till att ändra på dem.