Beställning

Jag ska göra en ny beställning, hur lägger jag till produkter?

Det finns två flikar i beställning. Huvudfliken använder man för att lägga in information om leverantören, beställningsstatus, ägare, referenser och så vidare. Medan Sök-fliken är för att söka upp och lägga till produkter.

Hur kan jag ta emot och bokföra beställning på enklast sätt?

När en beställning redan är upprättad så måste varorna tas emot och bokföras för att rapporterna ska bli uppdaterade. Öppna din beställning, och om allt ska bokföras och mottagas, så kan du göra det på ett enkelt sätt genom att klicka på ikonerna för att ”Mottaga alla” och ”Bokför alla” nederst till vänster i bilden. Eventuellt kan du skriva in hur mycket som ska mottagas och bokföras per varulinje.

Måste ett företag vara registrerat som leverantör i CRM för att kunna göra beställningar mot dem?

Det går bra att skapa beställningar mot kunder också, många företag kan vara både kunder och leverantörer samtidigt.

Hur öppnar jag en beställning från Beställningsstatus/varumottag? När jag klickar på leverantörsnamnet, så kommer bara information om leverantören i CRM upp.

Man måste klicka på ordernumret i Beställningsstatus/varumottak för att öppna beställningen. Om du klickar på leverantörsnamnet så är det information om leverantören som kommer upp.

Hur sätter jag upp vilka konton beställningen ska bokföras mot?

Det bestäms på produktnivå. Ställ in produkterna mot de konton beställningarna ska gå mot under fliken Typgrupper på produktkortet. Se mer info om detta under punkten för konton här.