E-post

Hur lägger jag in ett e-postkonto i 24SevenOffice?

Precis som i andra e-postklienter som Outlook, Thunderbird och (Apple) Mail har 24SevenOffice inställningar för e-postkonton. Gå till Kommunikation – E-post – Konton och lägg in informationen du mottagit från din e-postleverantör (Telia, Loopia, Netclient etc) gällande ditt konto.

För mer information om hur man konfigurerar ett e-postkonto i 24SevenOffice, klicka här.

Hur lägger man in autosvar/autoreply på e-postkontot, exempelvis vid semesterledighet?

Denna funktion finns tyvärr inte inbyggd i systemet. I stället måste man lägga in sitt autosvar direkt hos e-postleverantören. Om du är en av våra många kunder som använder Netclient som e-postleverantör så kan autosvar konfigureras på följande sida: http://webmail.netclient.no/

Klicka här för mer information.

Om du använder en annan leverantör än Netclient, rekommenderar vi att du kontaktar din leverantör direkt för att lägga in autoreply.

Jag har konfigurerat mitt e-postkonto som IMAP. Varför är inte innehållet uppdaterat i mina e-postmappar?

När du har valt IMAP som protokoll måste du gå in under Konton, öppna kontot, och sedan markera de mappar du vill synkronisera automatiskt under fliken Mappar. Vi rekommenderar också att du högerklickar på dina olika mappar för att tilldela dem funktioner i systemet, exempelvis kan du högerklicka på din ”Skickat”-mapp och välja att använda den som ”skickat-mapp” även i 24SevenOffice.

Kan jag synkronisera mina mail mot Outlook?

Detta gör du genom att konfigurera ditt e-postkonto på samma sätt som i 24SevenOffice – E-postkontot måste konfigureras som IMAP i både Outlook och 24SevenOffice för att mappstrukturen och e-posterna ska synkroniseras på korrekt sätt.

Kan jag synkronisera mitt e-postkonto mot mobiltelefonen?

Du kan lägga in kontot på mobilen på samma sätt som du gör för att synkronisera mot exempelvis Outlook eller andra e-postklienter. Ditt e-postkonto måste konfigureras som IMAP, och du konfigurerar kontot på samma sätt både i 24SevenOffice och på din mobiltelefon. Om du vill synkronisera din kalender och dina CRM-kontakter i tillägg till e-postkontot så kan du göra det genom att använda tjänsten MobileSync. Mer information om detta hittar du här.

Jag har skickat en e-post, och nu hittar jag den inte i mappstrukturen. Vad gör jag?

Om du inte har konfigurerat en system-mapp för skickade e-poster på ditt konto genom att tilldela en av dina e-postmappar funktionen ”Använd som skickat-mapp”, så sparar systemet dina skickade e-poster under mappen ”Personliga mappar” i stället för under ditt eget e-postkonto. Vi rekommenderar att du tilldelar dina mappar funktioner för att undvika detta. Mer information om detta hittar du här. (link til IMAP-oppsett)

Kan man skicka ordrar och fakturor via e-post?

Det finns flera olika sätt att skicka olika sorters ordrar och fakturor som en bifogad PDF i ett e-postmeddelande till kunden/leverantören. Du kan skapa order/faktura från kundkortet i CRM, eller i den dedikerade fakturamodulen, och sedan välja att skicka som e-post. Det finns också en inställning på kundkorten i CRM som låter dig välja vilka kunder som ska ha faktura på e-post, så att du slipper hålla koll på det.

Jag söker efter en grupp med e-postmottagare i Till-fältet i ett nytt e-postmeddelande. Varför kommer inte alla medlemmarna i gruppen fram som mottagare när jag väljer gruppen?

Gå till Administration – Anställda och kontrollera att medlemmarna som inte kommer fram i gruppen har en giltig e-postadress inlagd i E-postfältet.