Registrering och inloggning

Jag kan inte logga in på min personliga användare (Communityanvändare). När jag trycker ”Glömt lösenord” så hjälper det inte eftersom jag inte kan logga in för att läsa e-posten. Vad gör jag?

Du kan logga in på din användare genom att använda ”dubbelinloggning”. Du mottar du e-posten med koden så att det går att återställa lösenordet. Har du en webmail-tjänst så kan du också använda denna för att bekräfta nytt lösenord.

Jag klarar inte att registrera ett personligt användarkonto. Vad gör jag?

Kontrollera att Internet Explorer-inställningarna är konfigurerade, och om inte detta är orsaken rekommenderar vi att du kontaktar vår kundservice på support@24sevenoffice.com.