Webbläsare och operativsystem

Fungerar 24SevenOffice i andra webbläsare än Internet Explorer?

De flesta modulerna i 24SevenOffice fungerar i alla de vanligaste webbläsarna (Chrome, Firefox, Safari), men det är fortfarande enstaka undermoduler till Ekonomi, klassisk CRM, Kampanj och Gruppkalender som bara fungerarar i Internet Explorer. Moduler som fungerar i alla de vanligaste webbläsarna är CRM Lite, Filer (genom att inaktivera ”java-applet”), Projekt, Timmar, Order/Faktura samt Bokföringen (inklusive undermodulerna).

Fungerar 24SevenOffice med Mac?

Fler och fler moduler fungerar i andra webbläsare än Internet Explorer, även på Mac, och vi arbetar kontinuerligt med att konvertera resterande moduler till vår nya plattform som är oberoende av vilken webbläsare man använder.

För att kunna använda hela 24SevenOffice på en Mac, måste man tills vidare använda sig av en virtualiseringsmjukvara som exempelvis VMWare Fusion, Parallels Desktop eller Virtualbox. Via denna mjukvara kan man installera Windows 7 eller 8 på macen, något som ger tillgång till webbläsaren Internet Explorer (som inte är tillgänglig direkt i Mac OSX), som vidare igen ger tillgång till samtliga funktioner i 24SevenOffice.

Mer information om VMWare Fusion hittar du här: http://www.vmware.com/products/fusion/

För mer avancerade användare kan vi även rekommendera ett kostnadsfritt alternativ till VMWare Fusion som heter Virtualbox: https://www.virtualbox.org/

Det är också möjligt att använda Parallels eller Bootcamp. Oavsett vilket ovanstående alternativ man väljer så rekommenderar vi att du har en Mac med minst 8 GB RAM.

Trots att jag använder Internet Explorer så fungerar inte alla delar av 24SevenOffice. Vad är fel?

Det kan vara att någon av inställningarna i Internet Explorer behöver ändras på. Gå hit och klicka på den översta länken för att köra ett program som konfigurerar inställningarna åt dig. Se också över inställningarna för kompatibilitetsvy på samma sida.

Nu har jag ställt in Internet Explorer efter anvisningarna, men trots det uppför sig inte systemet som det borde. Vad kan vara fel?

Det kan vara zoom-nivån i Internet Explorer som har ändrat sig. Om du har zoomat in för att få större skrift på skärmen så kan delar av systemet ha problem med att uppföra sig korrekt. Tryck in CTRL + 0 (noll) på tangentbordet för att återställa zoomnivån till 100%.