Generellt om E-post

Sök på namn, e-postadresser och ämnestext

Om du klickar på pilen till höger om sökfältet kan du söka på alla element i Inboxen och Skickat (detta inkluderar inte Borttaget, Arkiv och Spam/Papperskorgen). Om du vill söka på specifika mappar måste du klicka dig in på önskad mapp i mappstrukturen och därefter göra ditt sök. Genom att klicka på dubbelpilen får du möjlighet att specificera söket på datum, avsändare/mottagare och ämnestext.

Möjlighet att justera läspanelen

Det är nu möjligt att ändra läspanelen beroende på hur du vill att sidan ska presenteras på skärmen. Vald läspanel och justeringar du gör blir sparat i webläsaren och blir ihågkommet nästa gång du loggar dig in i systemet. Om du byter webläsare måste du göra om inställningarna på nytt.

Ny symbol för koppling

Symbolen som visar att en e-post är kopplad/länkad mot kund/kontakt/projekt är ändrad.

Nytt gränssnitt för manuell koppling av e-post

Vi har gjort några ändringar i gränssnittet för manuell koppling av e-post. När du har sökt upp det du önskar och har lagt till denna för koppling, så sparas kopplingen när du klickar på Stäng – tidigare var man tvungen att klicka Spara.

Dra och släpp e-post

Du kan nu dra och släppa e-post direkt till önskat mappnamn. Tidigare var man tvungen att släppa e-posten på mapp-symbolen.

Visning av e-post

I visningsbilden över dina e-poster visas det nu 50 mail per sida. Nederst i visningsbilden kan du bläddra fram och tillbaka mellan de olika sidorna med e-post, du hittar även en uppdateringsknapp för visningsbilden här.

Användarforum

I toppmenyn finner du knappen Forum, där du kan lägga in kommentarer och frågor. För att kunna använda dig av forumet måste du registrera användarnamn och lösenord på forumets inloggningssida.

Snabbkommandon

– Delete = radera markerad e-post

– Shift + N = ny e-post

– Shift + R = svara

– Shift + A = svara alla

– Shift + F = vidarebefordra

– Pil höger = arkivera

Gränssnitt

Automatisk nedladdning av e-post

Du hittar inställningar för detta i den övre menyn under knappen Inställningar.

Manuell koppling av e-post mot kund, kontakt eller projekt.

Du gör detta genom att högerklicka på en e-post du vill koppla, och därefter klicka på knappen Koppla i menyn. Klicka på Ny länk i botten på dialogboxen som framkommer och välj var du vill koppla e-posten och sedan klicka på Sök på önskat innehåll. När du har valt och lagt till önskat innehåll klickar du på knappen Stäng för att koppla mailet.

Flaggning av e-post

Genom att högerklicka på en e-post kan du ”flagga” den för uppföljning. Alla ”flaggade” e-poster samlas i en egen meny till höger på sidan. Alla ”flaggade” e-poster som passerat förfallodatum blir märkta med röd text och flyttas till kategorin Idag. Du kan högerklicka på mail i listan för att ändra flaggning eller för att öppna aktuell e-post. Klicka på Vis/dölj uppföljningar i menyn för att visa/dölja översikten över ”flaggade” e-post.