Lägg in e-postkonto

Hur lägger du in din kontoinformation?

1. Klicka på knappen Konto i menyn i e-postmodulen.
  2. Nya användare måste först klicka på Ny och sätta upp ett konto innan man kan börja motta och skicka e-post.
  3. Välj vilken typ av e-postkonto du vill sätta upp. POP eller IMAP. 24SevenOffice rekommenderar IMAP, förutsatt att din e-postleverantör stöder detta protokoll. Fyll ut resterande information under fliken Generellt och gå vidare till fliken Server.
  4. Under fliken Server lägger du in eller ändrar inställningar för både inkommande och utgående server. Det går inte längre att välja Standard på utgående server. Man måste alltså tillhandahålla sin egen utgående server på samma sätt som den inkommande servern.

Servernamn, användarnamn och lösenord

I många tillfällen är ovanstående uppgifter lika för både inkommande och utgående server.

Om du är osäker på vilket servernamn, användarnamn eller lösenord som skall användas så behöver du kontakta din e-postleverantör för att få tag i detta.

För Netclients kunder är servernamnet: mail.netclient.no. Användarnamnet är din e-postadress. Klicka här https://cp.netclient.no/myaccount/ och ”Forgot passord?” för att få tillsänt lösenord (lösenordet är samma för inkommande och utgående server).

När detta är inskrivet så kan du klicka på Spara och börja använda e-postmodulen!

Communication_NewEmailAccount1

Observera att om du valt kontotypen IMAP (rekommenderad kontotyp) så måste du även gå in på fliken Mappar innan du kan börja använda e-postmodulen. Under fliken Mappar måste man sedan markera alla de mappar man vill skall synkroniseras med 24SevenOffice, samt högerklicka på dessa mappar och tilldela mapparna funktioner. Ett exempel på detta är att man bör högerklicka på knappen ”Skickat” och välja ”Använd som skickat mapp” så att systemet förstår vilken mapp som skickade mail skall placeras i när man skickar e-post från 24SevenOffice e-postmodul.

Mer information om IMAP-konfigurationen hittar du här.