Internet Explorer inställningar

OBS: Om du har installerat Windows 10, klicka här för mer information.

För att 24SevenOffice ska fungera optimalt måste man först ställa in ett par inställningar i Internet Explorer efter följande vägledning:

1. Klicka här för att köra ett program som sätter inställningarna åt dig.
  2. Kom ihåg att aktivera ”Kompatibilitetsvy” i IE 8, 9, 10 och 11. (Se beskrivelse här nedan).
  3. Några av modulerna i 24SevenOffice kräver att du har installerat Java på din dator. Klicka här för att kontrollera om du har installerat Java. Har du inte det – klicka här för att ladda ned den senaste versionen.
  4. Zoom-nivån i webbläsaren måste stå som 100%.

OBS: Vi rekommenderar att använda Windows 7/8 som operativsystem, och Internet Explorer 11 (desktop-versionen) 32-bitars version.

Kompatibilitetsvy

I Internet Explorer 8, 9, 10 och 11 är det viktigt att aktivera 24sevenoffice.com under inställningarna för Kompatibilitetsvy.

I Verktygsmenyn i Internet Explorer så hittar du ”Inställningar för Kompatibilitetsvy”. Om du inte ser detta val i Verktygsmenyn, kan du använda snabbkommandot CTRL + E och se efter valet där.

Där aktiverar man Kompatibilitetsvy genom att lägga in 24sevenoffice.com i listan:

GetStarted_IEsettings1

OBS: Om du har kört programmet IE Fix som ställer in Internet Explorer åt dig, samt aktiverat Kompatibilitetsvy för webområdet ”24sevenoffice.com”, så är du nu redo att börja använda systemet. Om du inte kunde köra programmet på grund av exempelvis för låg behörighetsnivå på datorn, måste inställningarna konfigureras manuellt istället. Detta gör du genom att gå igenom punkterna här nedan:

1. Starta Internet Explorer.
  2. Gå till menyn Verktyg och välj ”Internetalternativ”.

GetStarted_IEsettings2

1. Gå till fliken Säkerhet, markera Betrodda platser, och klicka på ”Platser”.

GetStarted_IEsettings3

1. Lägg in adressen *.24sevenoffice.com och se till att check-boxen för ”Kräv servergodkännande” inte är förkryssad.

GetStarted_IEsettings4

Om du använder Windows Vista på din dator måste även följande adress läggas in som en separat betrodd plats: https://www.24sevenoffice.com

1. Gå tillbaka till fliken Säkerhet och klicka på knappen ”Anpassad nivå”.

GetStarted_IEsettings5

Scrolla ned till du kommer till ActiveX-kontrollpunkterna. Klicka på ”Aktivera” på samtliga av dessa ActiveX-kontroller som har samma gul-röda ikon.

GetStarted_IEsettings6

1. Scrolla vidare ned till ”Diverse”, som har ett vitt pappersark som ikon.

GetStarted_IEsettings7

Klicka ”Avaktivera” på både ”Använd popup-blockering” samt ”Smartscreen-filter”.

GetStarted_IEsettings8

Aktivera sedan valet för ”Visa blandat innehåll” lite längre ned på sidan.

GetStarted_IEsettings9

För Internet Explorer 8 och 9 ser dessa valen kanske lite annorlunda ut. Här måste man avaktivera ”Phishing filter” istället för ”Smartscreen-filter”. ”Smartscreen-filter” finns inte som ett eget val.

”Visa blandat innehåll” bör slutligen också aktiveras under Anpassad nivå för platsen ”Internet”.

GetStarted_IEsettings10